De oude verlaten site du Parc maakte deel uit rond de historiek van de familie Bosteels-De Smeth die de fabriek du Parc rond 1875 opstarte met het fabriceren van sokken en dameskousen. De zaken gingen goed en de fabriek breide steeds verder uit om ronde de beginjaren ’60 op een hoogtepunt te komen met bijna 1.000 werknemers in dienst. In de jaren ’80 werd het steeds moeilijker voor du Parc. Door de herlocatie van veel textielbedrijven naar lage loonkost landen, werd het voor du Parc steeds moelijker om competetief te blijven en tenslotte ging het bedrijf faillier in 2001.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s